Vi søker forliksrådsdommere og møtefullmektiger til forliksrådet i Longyearbyen for perioden 2025-2028. Forliksrådets rolle er å være det laveste nivået i rettssystemet for sivile saker, og fungerer som en meklingsinstitusjon med begrenset domsmyndighet. Hovedansvaret vil være å legge til rette for at parter kan løse konflikter på en enkel og rask måte. 

For perioden 2025-2028 skal lokalstyret velge 3 medlemmer, 3 varamedlemmer og 3 faste møtefullmektiger. Medlemmene oppnevnes av lokalstyret for inntil 4 år av gangen. Du vil få godtgjøring etter fastsatt sats i henhold til Forskrift til tvisteloven (Tvistelovsforskriften) 

Forliksrådsmedlemmer er dommere, og domstolloven § 53 gjelder derfor også for dem: forliksrådsmedlemmer må være norske statsborgere – menn eller kvinner – som er vederheftige og som ikke er fradømt stemmerett i offentlige anliggender.  

I tillegg oppstiller domstolloven § 56 visse vilkår for å kunne velges til forliksrådsmedlem: 

Vedkommende må ha fylt 25 år, være under 70 år ved valgperiodens start og som forliksrådsmedlemmer skal bare velges personer som anses særskilt egnet til oppgaven, og som behersker norsk skriftlig og muntlig godt. 

Dersom du oppfyller kravene og kunne tenke deg å engasjere deg i en spennende jobb for lokalsamfunnet send en e-post innen 27.09.2024 til post@lokalstyre.no.  

Vi trenger følgende opplysninger om deg: 

Fullt navn, fødselsnummer, adresse og telefonnummer, og yrke.

Du kan lese mer om forliksrådet her: Om forliksrådet