Ungdomsklubben
Ungdomsklubben

Ungdomsklubben

Ungdomsklubben har fått nye lokaler i andreetasje i Coop-bygget. Åpningstidene blir bedre enn tidligere med åpen klubb på alle ukedager i topp moderne klubblokaler. Longyearbyen ungdomsklubb, populært kalt Klubben, er en uformell møteplass for ungdom i alderen fra 5. trinn til 20 år. Ungdomsklubben er delt i to lokaler, der de eldste får sitt eget rom. Ungdommene har selv vært med på å utforme og innrede lokalene gjennom aktiv medvirkning.

Ungdomsklubben ble åpnet i mars 2022. 

Klubbstyret 22/23 består av følgende:

Leder Hanna Lindland Ree (9.trinn)
Nestleder Jewil Pinongan Patrimonio (10.trinn)
Økonomiansvarlig Ivan Hrichanyi (9.trinn)
Musikk- og spillansvarlig Sunna Aamodt Pedersen (10.trinn)
Aktivitetsansvarlig seniorklubb Mikael Bergman (8.trinn)
Kontaktperson seniorklubb Caroline Ovidia Holmen (8.trinn)
Kontaktperson juniorklubb Mari Torgersen (7.trinn)
Aktivitetsansvarlig juniorklubb Maja Sembsmoen Aksnes (7.trinn)

Foto: Longyearbyen lokalstyre
Foto: Longyearbyen lokalstyre

UHU - Selvstyrt ungdomshus

UHU er de eldste ungdommene i Longyearbyen sin møteplass. Her kan ungdommer i alderen alderen 16 – 20 år (videregående skole og læringer) møtes hele uken.

Styret i UHU for skoleåret 23/24 består av:
Leder Jacob Hertzberg
Nestleder Storm Eide Aunevik
Styremedlem Mia Ekeblad Eggenfellner
Styremedlem Tine Aasland
Styremedlem Tuva Akerholt Iversen
Styremedlem Marcus Hilby
Styremedlem Tiril Hermansen
Styremedlem Kaja Martinsen

lanparty
 

LybLan

LybLan er et sosialt samlingspunkt for spillinteresserte ungdommer i Longyearbyen der ungdom fra 7.trinn til 20 år kan delta. Det er klubbstyret som arrangerer LybLan, og det blir gjennomført 2 LybLan i året- et i oktober/november og et i juni rett før sommerferien. Klubbstyret står for planleggingen og gjennomføringen av arrangementet, herunder rigging, rydding, matservering og spillturneringer eller andre sosiale aktiviteter gjennom kvelden/natta. Arrangementet starter fredag kveld og avsluttes lørdag morgen. Påmelding og pris annonseres når arrangementet nærmer seg. 

Aldersgrense på spill - våre holdninger
Alle aktiviter, konkurranser og spillturneringer i regi av LybLan vil ta hensyn til aldersgrense på spill. Det vil ikke bli arrangert noen aktiviteter, konkurranser eller spillturneringer som er markert med høyere enn 12 års aldersgrense. Vi oppfordrer foreldre/foresatte til å følge med på hvilke spill ungdommene selv spiller på sine private datamaskiner eller spillmaskiner, og hvordan de eventuelt får tilgang til å spille spill med høy aldersgrense. Les mer om ulike typer spill og aldersgrense på spill her:

Medietilsynet - Beskyttelse av barn mot skadelig innhold

ung.no - Hvorfor er det aldersgrenser på spill?

barnevakten.no

UKM
UKM

Ung Kultur Møtes (UKM)

Ung Kultur Møtes (UKM) sin visjon er å være Norges viktigste møteplass for ung kultur. UKM Svalbard er lokalmønstringen i Longyearbyen, og er for ungdommer i alderen 7.trinn-20 år. UKM Svalbard består av en hel UKM- uke som gjennomføres i februar måned. Fra mandag til fredag klargjøres det til kunstutstilling og forestilling fredag kveld. Som deltager kan du bidra på mange ulike måter, en kunstutstiling og kulturforestilling krever mye arbeid! Du kan anten stå på scenen og fremføre musikk, dans, teater eller annen type scene- fremvisning, du kan være konferansier, du kan stille ut kunst eller andre installasjoner, du kan lage en film som vises, du kan bidra bak scenen som lyd- eller lystekniker, du kan bidra i PR/Mediegruppa eller så kan du være med i LUA (Longyearbyen Unge Arrangører), som har i ansvar for å gjennomføre UKM Svalbard. Det koster ingen ting å delta på UKM Svalbard, og påmeldingen gjør du på UKM sine sider

LUA har i oppgave å planlegge og gjennomføre hele UKM Svalbard. LUA består av ungdommer som går på videregående, og som har et ønske om å lage en sosial og morsom UKM- uke for ungdommen ei byen. Som LUA får man ansvar for ulike arbeidsoppgaver under UKM- arrangementet. 

Et fagpanel har i oppgave å gi alle deltakerne tilbakemeldinger på sitt bidrag, samt at de plukker ut de bidragene som skal representere UKM Svalbard på fylkesfestivalen i Troms. De under 13 år kan bare blir videresendt til UKM festivalen i Troms dersom minst halvparten av gruppen de deltar i er innenfor aldersspennet.

Ut og kjør
Ut og kjør

Ut & kjør

Ut&Kjør er et samarbeid mellom Ung i Longyearbyen, Sysselmannen på Svalbard, Sons of Svalbard og Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps. Ut&Kjør er et ungdomstilbud som ønsker å belyse mulighetene for, men også risikoen ved å ferdes i Svalbardnaturen på snøskuter. Gjennom to teorikvelder og en utedag vil man gå gjennom temaer som ferdsel på Svalbard, sikkerhet, skredlære, førstehjelp og skutermekk. Ut&Kjør foregår i perioden desember - februar/mars, og informasjon om påmelding og datoer annonseres.

Målgruppen er ungdom som nylig har tatt trafikalt grunnkurs, men arrangementet er åpent for all skuterglad ungdom i aldersgruppen 13-20 år som bor i Longyearbyen. For å kjøre skuter på den siste dagen som er ute, må man ha gjennomført begge teorikveldene i forkant, man må ha gjennomført trafikalt grunnkurs eller inneha lappen for scooter. Det kan evt. bli avtalt transport dersom det er mulighet for det. 

Arrangement

UKM Danseworkshop 12-13. januar 2024.
 

Leie av Ungdomsklubben

Ungdomsklubben kan leies av private, så langt det ikke er annen aktivitet i regi av Ung i Longyearbyen ved samme tidspunkt. Det betyr at du kan leie klubben til bursdags- eller, klassefest, konfirmasjon eller andre private arrangement.

Lokalet har gode muligheter for mange ulike aktiviteter. Vi holder til i nye lokaler med blant annet kjøkken, sittegrupper og scene. Vi har bordtennisbord, airhockey-bord, fussballspill, brettspill, dansegulv, tilgang til å spille musikk, se på film, samt spille Playstation og Xbox med ulike sosiale og bevegelses-spill og flipperspill.

Pris for leie av ungdomsklubben: 811,- og betales helst gjennom Vipps.
Ta kontakt med ungdomskoordinator for kontrakt og nøkkel.

Viktig! Leietaker må gjøre seg kjent med brannvern og rutiner for bruk av lokalene gjennom visning i ungdomsklubben sine åpningstider, mandager kl.18:00-20:00, tirsdager kl. 14:00-16:00, onsdager kl. 18:00 - 21:00, torsdager kl. 14:00-16:00 eller fredager kl.18:00-23:30. Det skal alltid være en ansvarlig voksen i lokalene under utleieperioden.

Ungdomsklubben er et rus, snus og røykfritt område.