Etter samtalen er det konsert med Aggie Frost i Taubansentralen - stedet hvor gruvehistorien og minner knyttes sammen.

Utstillingen "Tidslag – Hverdagsliv på Svalbard" utforsker Svalbards essens gjennom kunsten og stiller spørsmål ved hvordan fotografiene er relevante i dag og hvordan minner og opplevelser overføres fra generasjon til generasjon.

Etter samtalen er det konsert i Taubansentralen. Bli med når vi tar med oss utstillingen ut av galleriet og inn Taubanesentralen - stedet hvor gruvehistorien og minner knyttes sammen.

Gjennom musikken og live projisering og bearbeiding av bildene fra Herta, Leif og Eva Grøndal - tar vi deg med på en unik og forgjengelig opplevelse, hvor inntrykk og minner omringer deg visuelt - og musikken omfavner deg.

Aggie Frost har komponert drømmende og melankolsk musikk, med stemmer av personer som forteller Svalbard-historier, og hun har vært på en rekke steder på Svalbard for å ta opp lyder, som hun har brukt som grunnlag for sitt elektronisk lydbilde.

Sammen med musiker Kristin Wensel Ellingsen, kombineres elektronisk bearbeidet musikk, vokal, lap steel gitar og japansk harpe - og bades i effekter, klanger og forvrenginger. Kyrre Heldal Karlsen kjører live visuals og transformerer rom med lys og video.

3. oktober, kl. 18.00 for samtalen og 20.00 for konserten.

Velkommen!